14 Skäl Varför Man Ska Spara Pengar

varför ska man spara pengar

Annons/Reklam för Vimla, Savr och innehåller annonslänkar

Vikten av att spara pengar kan inte underskattas. I själva verket, med så många beprövade fördelar, spara pengar är en av de bästa ekonomiska vanor du kan anta.

Men om spara pengar inte kommer lätt för dig, eller om du bara inte ser poängen, det är naturligt att fråga dig själv, varför är det viktigt att spara pengar?

Först och främst är det viktigt att spara pengar eftersom det hjälper till att skydda dig i händelse av en ekonomisk nödsituation.

Dessutom kan spara pengar hjälpa dig att betala för stora inköp, undvika skulder, minska din ekonomiska stress, lämna ett ekonomiskt arv, och ge dig en större känsla av ekonomisk frihet.

Sanningsenligt, det finns otaliga skäl att spara pengar.

Så, om du är i behov av lite pengar att spara motivation, eller bara vill ha en ytterligare förklaring till varför spara pengar är så viktigt, du är på rätt plats.

I det här inlägget, jag ska ta en djupare dyka in i vikten av att spara pengar, och täcka de 15 skäl att börja spara idag.

1. Frihet att fullfölja din dröm karriär

Har du någonsin känt någon som satt fast i ett jobb de hatar, eftersom de inte hade den ekonomiska friheten att sluta och driva något de tycker om?

Tja, om de hade tillräckligt med besparingar, jag är villig att satsa det skulle inte vara fallet.

En av de viktigaste anledningarna att spara, är att förse dig med friheten att bedriva en karriär du älskar.

När du har gott om kontanter sitter i ditt sparkonto, och en hög med investeringar tjänar ränta, det finns absolut ingen anledning att uthärda en situation du hatar.

Med andra ord, en stor hög med besparingar ger dig frihet att sluta ett jobb du hatar, och fullfölja din dröm karriär.

2. Långsiktig säkerhet

Oavsett hur hårt jag försöker, jag kan inte förutsäga framtiden; och inte du heller.

Och av den anledningen är det en riktigt bra idé att spara ett skyddsnät.

Tänk på det — utan besparingar, hur kommer du att rida ut några finansiella stormar?

Utan investeringar, hur planerar du att tjäna pengar när du är för gammal för att arbeta?

Om du förlorar ditt jobb, kommer du att kunna betala dina räkningar?

Spara pengar är viktigt, eftersom det ger dig ekonomisk trygghet. Och ju mer du sparar, desto säkrare blir du.

3. Spara för skojs skull

Dessutom, många människor tror att du måste göra ett val mellan att spara pengar och ha kul, men detta är en giftig mentalitet. I själva verket är roligt en viktig del av privatekonomi, och det är viktigt för din ekonomiska och fysiska välbefinnande.

Sanningsenligt, bör du alltid ställa lite pengar åt sidan för njutning.

Och när du har besparingar, kan du göra detta skuldfritt, och utan någon oro för att du skadar din ekonomiska framtid.

Än en gång, att spara pengar ger dig friheten att göra vad du vill göra. Och ibland innebär det att ha lite kul.

4. Nödsituationer

Det är oundvikligt att under hela livet, kommer det att finnas vissa nödsituationer.

Från en familj nödsituation som kräver att du flyger över hela landet, till mindre känslomässiga nödsituationer som en trasig bil, med en anständig summa pengar sparas upp håller dig från att lägga ekonomisk stress till högen.

Allvarligt, pengar är det sista du behöver oroa dig för i en nödsituation.

Så gör din framtid-själv en tjänst och spara upp en nödfond. Förhoppningsvis behöver du aldrig använda den, men om du gör det, kommer du att vara bortom tacksam att det är där.

5. Stress Minskning

Det finns inget som ekonomisk stress för att hålla dig uppe på natten; eller ännu värre, väcka dig i kallsvett. (Om du någonsin upplevt det, vet du hur oroande den känslan kan vara.)

Den goda nyheten är att det finns ett bra sätt att eliminera ekonomisk stress … bara har mer pengar.

Du kanske tänker, ”um … duh!”, men det är sanningen. Du förstår, alla vill ha mer pengar, men väldigt få människor arbetar hårt för att spara upp det. Och, såvida du inte vinner lotteriet–som är bortom osannolikt–det enda sättet att ha mer pengar är att spara det över tiden. Så enkelt är det.

Låt mig säga så här, skulle du hellre betala dina räkningar och har 20.000 kronor i besparingar? Eller, skulle du föredra att betala dina räkningar och med 0 kronor i besparingar?

Jag är ingen läkare, men jag är ganska säker på att alternativet på 20 000 kronor skulle vara mindre stressande.

6. Hjälpa andra

Vet du vad som händer när du sparar pengar klokt, och investerar intelligent? Dina pengar växer. Och när dina pengar växer, din möjlighet att hjälpa andra ekonomiskt växer med det.

Tänk på detta: om du ger 10% av varje krona du tjänar till välgörenhet, eller din lokala kyrka, och du inte har några besparingar eller investeringar, är din förmåga att ge begränsas av din årslön.

Däremot, om du sparar och investera dina pengar, din förmåga att ge kommer att växa exponentiellt med sammansatta intresse.

Kom ihåg, pengar är bara ett verktyg du kan använda för att uppnå dina mål. Och om ditt mål är att hjälpa andra så mycket som möjligt, måste du spara och investera dina pengar konsekvent.

Kan du föreställa dig alla människor du kan hjälpa till med räntan på dina 10 miljoner?

7. Ditt äktenskap

Jag tror inte att det är en stor hemlighet att pengar problem är en av de främsta orsakerna till skilsmässa. Och om du är gift, har du förmodligen upplevt en pengar kamp eller två. Och låt mig säga dig, de är inte roligt.

Men jag kan också berätta av erfarenhet att ju mer pengar du sparar, desto mindre frekventa dessa argument förekommer.

Kort sagt, spara pengar är bra för ditt äktenskap. Tror du mig inte? Prova.

8. Lämnar ett finansiellt arv

Om du dog i morgon, vilken typ av ekonomiskt arv skulle du lämna efter dig? Skulle din berättelse vara en av skuld och ekonomisk börda för din familj?

Eller, skulle du lämna ett arv av ekonomisk styrka, visdom och ära.

Ditt ekonomiska arv är viktigt för människorna runt omkring dig.

Oavsett om du är 20 år gammal, eller 90 år gammal, det sätt du hanterar dina pengar kommer att lämna bestående effekter-positiva eller negativa–på dina nära och kära.

Så, för guds skull, få ut av skuld, trimma dina utgifter, och placera en prioritet på att spara och investera dina pengar. Det är ett av de bästa sätten att hedra din familj och vänner.

9. Stora inköp

Från bilar, till båtar, till möbler, till storbilds-TV-bilar, stora inköp har ett sätt att vicka in i livet för de ekonomiskt oförberedda.

Sedan, när dammet lägger sig och de månatliga betalningar sparka in, det där som kostar så mycket pengar, förvandlas till en irriterande rumskamrat heter, Köparens Ånger.

Stora inköp är roliga, och ibland nödvändigt. Du behöver en bil så att du kan köra till jobbet.

Att bo i ett hem utan möbler är obekvämt i bästa fall. Titta på fotboll på en 12-tums tv med kanin öron är inte idealiskt.

Men att gå in i skuld för ett stort köp är värre. Snarare spara pengar så att du kan betala för dem direkt är vägen att gå.

10. Hem Ägande

Om du äger ett hem, har du utan tvekan upplevt de många kostnader som kommer med det.

Oavsett om de är stora utgifter som kök remodels, eller små kostnader, som att köpa filter för ugnen, de lägger upp.

Och medan du kanske kan kassaflödet majoriteten av dem, det är i ditt bästa intresse att förbereda sig för dem i förväg.

I själva verket rekommenderar jag att inrätta ett specifikt sparkonto bara för ditt hem utgifter. På så sätt behöver du inte känna skuld dra pengar från besparingar när du behöver fixa eller uppdatera något.

11. Större livshändelser

Livet är fullt av händelser, men det finns några stora som kan bli särskilt dyra. Till exempel, de två som omedelbart kommer att tänka på är: nyfödda barn, och bröllop.

Så det är viktigt att spara till dem.

Här är ett par riktlinjer för att komma igång.

När den lilla kissa pinne läser positivt, starta en fond baby besparingar, och kasta varenda öre du kan pressa ur din budget i den. Sedan, när din dotter först börjar drömma om sin bröllopsdag, börja spara för det. Bröllop är inte billiga.

12. Minimera den finansiella risken

Ju mer pengar du har, desto mindre riskabelt din ekonomiska situation kommer att bli.

Till exempel, om du har 10.000 kronor till ditt namn, och du investerar 6.000 kronor för att starta eget företag, riskerade du bara 60% av din nettoförmögenhet. Medan, om du sparar och investerar tills din nettoförmögenhet krönen en miljon kronor, sedan spendera 60.000 kronor för att starta ett företag, riskerade du bara 6% av din nettoförmögenhet.

Plus, när du bara investerar 6% av din nettoförmögenhet, det är ganska troligt att du kommer att göra upp för det i intresse, ensam, under nästa år.

Spara och investera dina pengar minimerar din ekonomiska risk. Lätt och enkelt.

13. Ränta på ränta effekten

Om du vill bygga någon form av rikedom, du kommer att behöva utnyttja kraften i sammansatta intresse.

Men, om du spenderar alla dina pengar, och aldrig lära sig att spara, kommer du att gå miste om denna värdefulla ekonomiska möjlighet.

Dessutom, ju mer tid du slösar, desto mindre möjlighet har du.

Sammansatta intresse är extremt kraftfull, men du måste ge det tillräckligt med tid att arbeta det är magi.

Du kommer inte bara investera en dag och se fantastiska resultat nästa.

Om du börjar spara nu, kan det ta år innan du börjar se imponerande resultat. Men om du väntar år att börja spara, kommer du inte se några resultat alls.

Din framtida jag kallas: det bad dig att börja spara.

14. Ekonomiskt oberoende

En av de bästa delarna av att vara vuxen är oberoende och frihet att göra vad du vill, när du vill. (Inom lagens ramar, förstås)

Men ju mindre du sparar, och ju mer skuld du tillkommer, desto mindre oberoende kommer du att ha. Så, om du vill vara ekonomiskt oberoende och unshackled, måste du dra upp dina besparingar.

Vikten av att spara pengar – sammanfattning

Spara pengar är viktigt eftersom det ger säkerhet, stressavlastning och frihet.

Och medan det finns otaliga skäl att spara, behöver du bara hitta en anledning som genljuder med dig.

Oavsett om det är att hjälpa andra, förbättra din äktenskapliga ekonomi, lämnar en positiv ekonomisk arv, eller bara ha lite roligare, är du skyldig dig själv att prioritera spara.