21 Sätt Att Tjäna Pengar Som Alla Kan Göra (2023)

hur tjänar man pengar

Annons/Reklam för Vimla, Savr och innehåller annonslänkar

Tjäna pengar med en sida gig och lära sig hur lång tid det tar att se den extra inkomst, oavsett om det är frilansande online, kör passagerare eller sälja dina grejer.

Du behöver extra pengar, men du är inte säker på var du ska börja (eller vad är legit). Oroa dig inte, vi har en snabb guide för dig.

1. Sälj dina använda kläder

Sälja kläder du inte längre bära är ett snabbt sätt att tjäna lite pengar.

Börja med lokala försändelsen butiker för snabbare kontanter eller använda webbplatser som ThredUp och Poshmark för att hitta köpare.

Om du går online-vägen, se till att ta tydliga, väl upplysta bilder av dina bitar och forskning liknande objekt för att ställa konkurrenskraftiga priser. Få tips om hur du säljer dina kläder.
Total tid: Snabb

2. Handel med gamla telefoner, elektronik mot kontanter

Har du en gammal telefon, iPad eller spelsystem liggande? Sälj den på en webbplats som Blocket, Tradera, Ebay eller Facebook marketplace.
Total tid: Snabb

3. Kör för Uber, Lyft

Gå med i Uber eller Lyft (eller båda) och tjäna pengar genom att köra runt passagerare. Glöm bara inte att ta hänsyn till gas- och underhållskostnader. Du behöver en berättigad bil i gott skick och måste gå med på en säkerhetsprövning och en översyn av din körhistorik. Läs mer om vad som krävs för att köra för Uber och Lyft.
Total tid: Snabb

4. Gör leveranser till Foodora, Wolt, Uber Eats

Dra nytta av den växande leveranstrenden och registrera dig för en tjänst som Uber Eats, Foodora, eller Wolt. Du får betalt per leverans, i de flesta fall, och kan även tjäna tips. En bil krävs inte alltid det flesta låter dig använda en cykel eller scooter för att göra leveranser. Men en bakgrundskontroll nästan alltid är en del av affären.
Total tid: Snabb

5. Bli hundvandrare eller hundvakt

Älskar du hundar? Överväg att bli en hundvakt. Appar som Blocket och Facebook marketplace kan du erbjuda din tjänst.
Total tid: Snabb

6. Få en barnvakt gig

Alla från studenter till de senaste pensionärerna kan tjäna pengar genom att titta på andras barn. Word-of-mouth remisser från vänner och familj är fortfarande ett bra sätt att komma igång, men du kan också skapa en profil gratis på Care.com eller My-Nanny. Viktigt med att ha erfarenhet för att göra dig mer säljbar.
Total tid: Snabb

7. Plocka upp frilansarbete online

Webbplatser som Upwork, Fiverr och Freelancer.com erbjuder möjligheter att göra en mängd olika frilansjobb, såsom att skriva, programmera, design, marknadsföring, datainmatning och att vara en virtuell assistent. Flytande i ett andra språk? Kontrollera webbplatser som Gengo eller One Hour Translation, eller trumma upp affärer via en webbplats för din egen. Oavsett vilken typ av frilansande du gör, hålla reda på den hända kurs för den typ av arbete du ger så att du vet om du tar ut för mycket eller för lite. Även finns det jobb som svensk översättare.
Total tid: Medel

8. Testa webbplatser och appar

Webbplatser som UserTesting.com betalar dig för dina tankar om hur bra – eller inte så bra – vissa webbplatser och appar fungerade. Du måste klara ett kort test för att accepteras, då får du 10 kronor för varje 20-minuterstest, vilket innebär en inspelning och svara på fyra uppföljdade skriftliga frågor. Eller så kan du tjäna upp till 1200 kronor för att delta i en video konversation med en kund efter ditt test.
Total tid: Medel

9. Plocka upp uppgifter på Amazons Mekaniska Turk

Även i en ålder av automatisering, vissa jobb kräver fortfarande en mänsklig touch. Företag lägger ofta ut dessa jobb via tjänster som Amazons Mechanical Turk.

Som ”arbetare” kan de uppgifter du kommer att tilldelas vara tråkiga – tagga bilder, transkribera videor, klassificera kvitton – och kan ta allt från några minuter till några timmar.

Tillfälliga arbetsgivare eller ”beställer” sätta priset för varje uppgift och få godkänna den färdiga produkten innan du betalar dig.

Det kan lämna utrymme för bedrägerier, så gör din forskning, och gå med i en gemenskap som MTurk Crowd forum, eller MTurk och Turker Nationbredd suits, som kan styra dig bort från skiftiga återförsäljare.

Dessa samhällen och kolleger ”arbetstagare” kan svara på frågor och ge en realistisk uppfattning om hur mycket pengar du kan förvänta dig att göra. Läs mer om Mechanical Turk som ett sätt att tjäna snabba pengar på nätet.
Total tid: Medel

10. Lista ditt extra sovrum på Airbnb

Att göra ditt hem eller extra sovrum finns på semesterbostäder webbplatser kan ge en lukrativ sida inkomst. Var beredd att spendera lite pengar för att städa och hålla upp fastigheten, ersätta hem varor och betala mot serviceavgifter. Och granska ditt hyresavtal innan du kommer igång.
Lär dig att tjäna pengar på korttidsuthyrning.
Total tid: Medel

11. Hyr ut din bil

Stadsbor använder ofta inte sina bilar på flera dagar eller veckor i taget. Att tomgång tid kan översätta till pengar med tjänster som Getaround och Turo, som låter dig hyra ut din bil per timme eller dag.

Du tar hem majoriteten av dessa inkomster, medan Getaround eller Turo tar en nedskärning för att skydda din bil medan den hyrs.
Total tid: Medel

12. Ta undersökningar för pengarna

Du kan generera en liten sida inkomst med online-undersökningar, men förvänta dig inte att vara rullande i degen.

Survey webbplatser erbjuder vanligtvis inte en stor payoff, och många webbplatser är mer användbara för att tjäna presentkort än kontanter. Några av de mer populära undersökningen webbplatser inkluderar Swagbucks och Survey Junkie.
Total tid: Medel

13. Sälj din fotografering

Förvandla dina fotografier till kontanter via webbplatser som Redbubble, Printful, Teespring som låter dig ladda upp dina bilder att sälja som utskrifter, T-shirts, telefon fall och mycket mer.
Total tid: Medel

14. Bli privatlärare

Parlay din matematik, vetenskap, främmande språk eller test-prep expertis i en lukrativ sida gig genom att bli en privatlärare. Du kan handleda personer online eller personligen.

Vad du tar betalt kan bero på din erfarenhet, expertis och vad som efterfrågas. För att komma igång, se vilka typer av handledare som behövs på Blocket eller skapa en profil på webbplatser som Care.com. Du kan också göra reklam för dina tjänster på lokala skolor och communitycenter.
Total tid: Medel

15. Tjäna pengar på din blogg som affiliate

Om du är en bloggare som får anständig trafik, kan du tjäna pengar genom att gå med i ett affiliate-nätverk. Affiliates (det är du) får betalt när någon klickar sig vidare från hemsidan till partnersajten och köper något där.

Vissa bloggare gör en massa pengar på detta sätt. Läs mer om affiliate marknadsföring och andra sätt bloggare kan tjäna pengar.
Total tid: Långsam

16. Sälj dina varor på Etsy

Har en förkärlek för träbearbetning, smycken-making, broderi eller keramik? Sälj dina varor på Etsy, go-to-webbplatsen för hantverkare som säljer hemvaror, konst och krimskrams.

Etsy har nästan 48 miljoner aktiva köpare och tjänade 5 miljarder dollar i varuförsäljning under 2019, enligt webbplatsen.
Total tid: Långsam

17. Få reklamintäkter från din blogg eller YouTube-kanal

Förvandla din katt videor till kontanter videor. Om dina YouTube-videor eller blogginlägg drar en stor publik kan du kanske tjäna pengar på reklam. Med Google AdSense betalar företag för att annonsera kring ditt innehåll.

Tjänsten är gratis, men det finns krav du måste uppfylla. Läs mer om hur du tjänar pengar på YouTube och Google AdSense.
Total tid: Långsam

18. Bli instagram influencer

Företag använder Instagram-influencers – personer med stora, dedikerade följare på plattformen – för att marknadsföra sina produkter.

Du kan komma in på åtgärden genom att ansöka om möjligheter via en marknadsföringsplattform som Open Influence eller FameBit, eller genom att kontakta de varumärken du vill arbeta med.
Total tid: Långsam

19. Tjäna pengar på din Twitch-kanal

Spel kan vara en lukrativ sida gig när du bygger en stadig följande på Twitch, go-to webbplats för spelare. Programföretag kan ta emot donationer från tittare och till och med få en del av prenumerations- och annonsintäkterna om de når Affiliate- eller Partnerstatus. Läs mer om hur du tjänar pengar på Twitch.
Total tid: Långsam

20. Hitta säsongsarbete

Behöver du en spelning i några månader? Prova något säsongsbetonat, som att vara badvakt, skotta snö eller arbeta hos en återförsäljare under semestern.

Arbetsgivare vanligtvis personal upp en månad eller två före sin hektiska säsong, så planera i förväg för att få på sina löner. Kontrollera skyltfönster, Blocket, din kommun och lokala platsannonser för säsongsmässiga möjligheter.
Total tid: Långsam

21. Sätt din drönare i arbete

Marknaden för drönare expanderar. Företag hyra ut arbete som flyginspektion, fotografering, musik spelningar och mark kartläggning. Så om du redan är en drönare entusiast, varför inte sätta ditt flygplan i arbete?
Total tid: Långsam

Se upp för bedrägerier

Internet är fullt av möjligheter att göra en snabb buck online eller hemifrån, men många är tvivelaktiga, om inte direkta bedrägerier.

Var försiktig med alla ”möjligheter” som ber om en förskottsavgift, vill att du ska betala för certifiering, eller begär ditt personnummer eller någon finansiell information, till exempel ditt kreditkortsnummer.