Savr vs Avanza Jämförelse Vilken Är Bäst? (2023)

avanza eller savr

Annons/Reklam för Vimla, Savr och innehåller annonslänkar

OBS ingen köprekomendation gör alltid egen analys.

Avanza har länge varit en favorit bank för många, väldig smidig app med låga avgifter. Men nu börjar det komma mer konkurrens såsom Savr som kallar sig ”den nya fondrebellen”.

Vad savr siktar in sig på är att drar ner på avgiften så mycket som möjligt, oftast brukar alla fonder betala provisioner till banken. Men vad savr gör är att istället för att ta den smulan ger dom den tillbaka till kunden.

Vilket resulterar till troligtvis den lägsta avgiften du kan få, savr har bara en liten avgift som krävs för att hålla tjänsten igång såsom transaktioner och depåer. Den lilla avgiften ligger alltid på 0,09%, har även hört att dom kanske kan jobba på att få den ännu lägre i framtiden om dom handlar för större volymer.

Både Avanza och Savr har insättningsgaranti vilket innebär att staten ersätter upp till 950 000 sek ifall dom skulle gå i konkurs. Så dina pengar är trygga.

Fördelar med Savr

Fördelen med Savr är så klart deras pressade avgifter såklart det är hela deras försäljningsgrej dom ska vara den nya fond rebellen.

Eftersom fond avgifter vanligtvis ger 50 procent rabbat i snitt gör det en enorm skillnad i längden. Speciellt när ränta på ränta effekten går igång. Så ju längre du sparar ju mer kommer den här rabatten spara dig enorma summor som annars skulle gått till banken.

Dom har en liten rolig räknare på sin sida man kan räkna ut hur mycket man sparar. T.ex ett startkapital på 100 000kr och du månadssparar du 1000kr i månaden så efter 30 år får du 180 333 kr mer än om du sparat i samma fonder hos en annan bank.

Vilket är stor summa pengar för inget jobb från din sida bara att du valde spara på Savr jämfört på annan bank.

Du kanske undrar också men hur tjänar dom pengar då? Det vet vi inte än men dom har sagt att dom vill erbjuda andra tjänster som är värda att betala för såsom rådgivning, premium användare men det kommer vara helt frivilligt.

Att öppna ett konto gör du under 5 minuter men inloggning på bank id sen öppnar du ett ISK konto och kopplar din bank.

Nackdel med savr

Nackdel med savr då det är ju inte bara gröna hagar och fina blommor. Just nu så har dom ingen swish eller trustly för att föra över pengar från din bank. Vilket gör att det tar en extra 1-2 dagar för dina köp.

Finns just bara fonder och dom har även inte alla fonder som t.ex Avanza erbjuder, men dom har dom har över 1300 populära fonder att välja mellan.

Värt att notera om du handlar fonder i en annan valuta så tillkommer en växlingsavgift på 0,5 % vid både köp och sälj av fonder, Avanza växlingsavgift ligger på 0,25%.

Fördelar med Avanza

Avanza har blivit en stor populär bank bland spara i Sverige och för en god orsak. Dom har en väldigt bra app och användarvänlig, men har även mycket bra tjänster för ditt sparande.

Stort utbud bland fonder och aktier, du handlar även aktier från 0 kronor. Erbjuder även bolån och attraktiva sparkonton med ränta. Såklart har de också insättningsgaranti.

Hos Avanza kan du samla hela ekonomin på ett ställe och ha alltid en klar översikt. Om man jämför Avanza med traditionella banker så känns det som dom traditionella bankerna är fast i stenåldern och har väldigt många onödiga avgifter.

Avanza och Savr samma fonder jämförelse

Nu jämför vi lite fonder som finns på både Avanza och Savr och se vilka onödiga avgifter du betalar om du ändå hade planerat på att köra på dessa fonder.

Swedbank Robur Ny Teknik

En populär teknik fond med mycket svenska teknik företag, placerar mest i små och medelstora företag.

Avanza avgift: 1,34%

Savr avgift: 1,02%

TIN Ny Teknik

Avanza avgift: 1,59%

Savr avgift: 1,07%

avanza tin ny teknik
savr tin ny teknik

Spiltan Högräntefond

Aktivt förvaltad fond som huvudsakligen placerar i företagsobligationer men också investera i andra värdepapper.

avanza Spiltan Högräntefond
savr Spiltan Högräntefond

Avanza avgift: 1,12%

Savr avgift: 0,67%

Som du ser finns det skillnader i fond avgifter du kan spara på, alltså pengarna går till dig istället för banken.

Sammanfattning

Avanza och Savr har båda sin egen plats, Savr är väldigt bra om du ska köra aktivt förvaltade svenska fonder då du kan nog inte hitta lägre avgifter. Vilken gör Savr en solklar vinnare.

Ska också bli intressant och se vad Savr också har kommande i framtiden såsom handla med aktier och tjänstepensioner. Det ser väldigt lovande ut.

Savr är också ungt jämfört med Avanza och äntligen kommer det mer konkurrens vilket är bara bra för dig som är sparare.

Avanza är bra för hela din ekonomi då dom har sparkonton med ränta för både privat och företag, du kan handla aktier gratis och bolån. Så om du ska handla aktier t.ex så ska du köra Avanza.

Jag har både Avanza och Savr, Avanza för aktier vissa globala fonder och Savr för aktivt förvaltade svenska fonder. Så starta idag och öppna ett ISK konto på båda plattformarna tar bara någon minut med bank-ID, gör din egna analyser vad som passar ditt sparande och kör igång.

Öppna konto med Savr här.

Öppna konto med Avanza här.