8 Sätt Att Bli Av Med Skulder Så Fort Som Möjligt

Sätt Att Bli Av Med Skulder Så Fort Som Möjligt

Annons/Reklam för Vimla, Savr och innehåller annonslänkar

Så här kan smärtfritt påskynda din skuldminskning ansträngningar.

Skulder kan förstöra dina finansiella drömmar.

Oavsett om du bär ett litet saldo på ditt kreditkort varje månad eller stirrar upp på ett berg av ekonomiska skyldigheter, gör skulden det omöjligt att komma vidare.

Att betala av skulder kräver engagemang, beslutsamhet och uthållighet. Här är några smarta sätt att betala av skulden snabbt.

1. Sluta använda kreditkort

Om du verkligen vill komma ur skuld, sluta använda kreditkort. Ju mer du sveper, desto mer stiger balansen. Även om du fortsätter att använda ditt kort, undvika att luta sig på förmåner såsom möjligheten att ta förskott.

”Till skillnad från när du tar ut kontanter från ditt bankkonto via betalkort, ett kontant förskott via kreditkort i allmänhet kostar dig en brant kontantförskott avgift samt en brant ränta. Dessutom börjar ränteavgifterna ackumuleras omedelbart, vanligtvis från den dag du tar lånet.”

Har du svårt att släppa taget? Försök bokstavligen frysa korten i en kopp is.

När du har tillgång till dem igen, förhoppningsvis kommer du att ha ändrat dig om utgifterna.

2. Betala så mycket du har råd varje månad

Att skapa en nödfond bör ha högsta prioritet. Men när du har uppnått detta mål, använda alla medel till ditt förfogande för att betala ner skulden. Ju mer du betalar, desto snabbare blir du fri från dina skyldigheter.

Har du spara pengar i mataffären genom att stapla kuponger på toppen av försäljningen?

Använd besparingarna för att betala av skulder. Jobbade du lite övertid förra veckan? Tillämpa de extra inkomsterna på din skuld.

3. Gör nedskärningar i dina utgifter

Ta en ordentlig titt på var dina pengar är på väg och separera nödvändigheter från bara vill. Hoppa över dagliga resor till det lokala kaféet eller din favoritlunchplats. Med tiden kan dessa besparingar lägga upp.

Använd dem för att gräva ur hålet mycket snabbare än du förväntade dig.

Om du kämpar för att ta reda på vilka kostnader du kan skära, börja med att utforma en budget. Använd programvara som Du behöver en budget för att hjälpa dig att få utgiftsprioriteringar på rätt spår. Tink är en utmärkt app för att hålla koll på din ekonomi.

4. Dubbla upp på betalningar

Grattis om du har betalat av ett kreditkort! Men att uppnå detta mål betyder inte att det är fest tid.

Håll fart genom att fördela de medel som betalas till denna skuld som nu frigörs för att göra betalningar på nästa balans i linje.

5. Använd oväntade för att betala ner saldon

Om du får en plötslig oväntade – till exempel en skatteåterbäring eller bonus på jobbet – inte spendera den på en splurge. Istället bita ihop och använda en del av medlen för att betala av skulden.

6. Frilans att tjäna extra pengar

Prova på frilansande att göra några kronor på sidan. I vissa fall kan du kanske generera en betydande mängd kontanter, som alla bör bidra till betala skuld fond.

Kolla marknadsplatser för frilansare som Fiverr, Upwork, eller överväga att använda din bil för att tjäna pengar genom att köra för en leveranstjänst som tiptapp eller skjutsa människor med Uber.

7. Tackla skulder med de högsta räntorna först

Även om vissa föredrar metoden skuld snöboll — vilket tyder på att du betalar skulderna med de lägsta saldon först att bygga fart — det är mer ekonomiskt meningsfullt att klara dessa skulder med de högre räntorna först.

Det slutliga målet är att betala av skulden, dock, så valet är ditt.

8. Offra inte de saker du älskar mest

Betala av skulden kan kräva att du gör några livsstilsförändringar, men det behöver inte vara deprimerande.

Om du har svårt att anpassa sig till nya omständigheter, genomföra gradvisa förändringar så att processen inte kommer att bli alltför överväldigande.