Såhär Köper Du Bitcoin (Guide 2021)

hur köper man bitcoin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Savr, Hallon

Bitcoin är i nyheterna idag mer än någonsin. Tack vare skyhöga priser och berg-och dalbana dips, alla och deras hundar är intresserade av att lära sig att köpa och sälja Bitcoin.

Som den mest populära formen av kryptovaluta (och blockchain-tekniken som driver den) har Bitcoin världsomfattande acceptans och har ett växande antal applikationer.

Om du vill dra nytta av det, men måste du först veta hur man köper Bitcoin och vad man ska göra med det när du har.

Om du vill bara följa Bitcoinpriset utan att äga bitcoin och slippa allt krångel med skatt, så kan du helt enkelt öppna konto på Avanza och använda dig av ISK-konto för att investera i Bitcoin. Öppna konto på 3-minuter hos Avanza här. 

bitcoin avanza

Steg 1: Hitta en pålitlig Bitcoin-plånbok

Digitala ”plånböcker” lagrar Bitcoin tills du är redo att spendera dem eller byta dem mot en annan valuta. Plånböckerna varierar i termer av funktioner, plattformar som accepterar dem och säkerhetsnivå, så det är viktigt att välja en som fungerar för dig.

För dem som precis har börjat är din bästa insats att använda plånboken som automatiskt ges till dig på vårt rekommenderade utbyte, Coinbase.

Det är dock också en bra idé att ställa in en plånbok som inte är kopplad till en krypto-utbyte för att du ska ha klar åtkomst till din Bitcoin även i händelse av överväldigande trafik eller stängning av webbplatsen.

Här är våra rekommenderade alternativ:

Exodus: En allt-i-ett-offline-applikation med stöd för flera kryptovalutor, inklusive Bitcoin, Exodus är gratis att använda, har inbyggd formskifthandel och innehåller några enkla grafverktyg som hjälper dig att visualisera din kryptovalutaportfölj.

Mycelium: Den här är en populär mobil plånbok känd för att vara kompatibel med mer avancerad teknik, som Trezor hårdvara plånböcker (för maximal säkerhet) och Tor.

Bitcoin Core: Ett fritt och öppet val som fungerar som en Bitcoin-nod, Bitcoin Core gör ett utmärkt jobb med att verifiera betalningar, bara acceptera betalningar från giltiga blockchains.

För en titt på några andra av våra favoritplånböcker, här är en mer djupgående guide till de bästa Bitcoin-plånböckerna.

Notera: Även om en online plånbok är utmärkt för ditt första Bitcoin köp, om du befinner dig med många värdefulla kryptokurvor på grund av handel eller en uppgång i värde, lagra den i en offline ”cold storage” plånbok för maximalt skydd.

Steg 2: Välj rätt Bitcoin-handlare

coinbase köpa bitcoins

Det bästa stället att göra ditt första Bitcoin köp är på ett utbyte. Det finns en hel del utbyten där ute, med varierande prestanda. Vissa är mindre pålitliga än andra, och vissa är begränsade, så det är viktigt att välja rätt utbyte.

Vi rekommenderar att du använder Coinbase, men det är ingen skada i att kolla in tävlingen med hjälp av en Bitcoin-utbytesjämförelsesajt.

Registrera dig för ett Coinbase-konto är lätt, men du måste ge ditt födelsedatum, juridiska namn, de fyra sista siffrorna i ditt personnummer, din främsta orsaken till att använda Coinbase, din primära inkomstkälla, anställningsstatus och hemadress.

Denna process innebär också tvåstegsverifiering med din telefon, men du kan för närvarande lägga till ett foto för att få en gratis $ 5 av Bitcoin.

Även om Coinbase ensam kommer att tillåta dig att köpa och sälja Bitcoin, är det också värt att registrera dig till sin länkade utbytesplattform, Coinbase Pro, som ger dig större kontroll över dina inköp.

Om du skulle föredra en mer direkt väg i att köpa Bitcoin, kan du välja att använda en peer-to-peer-tjänst som LocalBitcoin eller BitQuick. De erbjuder ett mer omfattande utbud av betalningsalternativ och låter dig köpa Bitcoin direkt från en säljare utan utbytes mellanhand. Om du väljer att använda dessa och att handla personligen, bara träffas på en säker plats.

Steg 3: Välj din betalningsmetod

Börser acceptera en mängd olika betalningsalternativ, men man bör vara försiktig med bluff webbplatser.

Coinbase tillåter bankkonton, Visa- och Mastercard-betalkort och trådlösa överföringar för betalningar – men en betalningslösning måste vara kopplad till ditt konto innan du kan göra en handel.

Coinbase har nyligen lagt PayPal som ett alternativ för överföring av Bitcoin, även om det finns vissa förbehåll.

Obs: Bitcoin bankomater tillåter dig att byta Bitcoin i kompatibla plånböcker mot kontanter.

Dessa uttagsautomater finns i ett begränsat antal städer och utgör ett alternativ till att ta ut pengar med hjälp av ett utbyte.

Återigen, de flesta utbyten och online plånböcker kommer inte att behandla direkt med kontanter.

Steg 4: Köp lite Bitcoin och lagra dem i plånboken

Börser ger dig information om hur många (eller hur mycket av en) Bitcoin du kan köpa för specifika summor pengar. Men på grund av sin flyktiga natur kan Bitcoin-priserna variera dramatiskt genom utbyte och ögonblick till ögonblick.

Det innebär att även om du har mycket pengar att bränna, kommer du förmodligen att köpa en bråkdel av en Bitcoin.

Det är inget fel med det, och för de flesta människor är detta den väg de kommer att gå ner, så få men de rika har råd att köpa flera Bitcoins på en gång.

För att göra din första handel, mata in mängden Bitcoin du vill köpa i det föreskrivna fältet och klicka på köpknappen.

På Coinbase eller Coinbase Pro kommer detta att vara en standardmarknadsköpsorder, som kommer att köpa Bitcoin till den bästa marknadskursen.

Alternativt kan du göra en gränsorder, som låter dig ange ett pris som du är villig att betala för ett visst belopp, och en handel kommer bara att ske om detta belopp dyker upp till det priset.

När du har gjort ditt köp kommer din nyligen vunnit Bitcoin att överföras till din Coinbase-plånbok för lagring. Du bör då söka alternativet att överföra dessa medel till adressen till Bitcoin-plånboken du har skapat.

Du måste betala en liten avgift för att flytta pengarna från börsen, men det är en del av Bitcoin-överföringar. Lyckligtvis är kostnaden för sådana överföringar mycket lägre än den har varit historiskt sett.

Bara en heads up: Bitcoin överföringar kan vara på den sporadiska sidan.

När du köper Bitcoin-medel måste transaktionen registreras och bekräftas i blockkedjan, till skillnad från andra valutaaffärer.

Överföringen processen kan ta ett tag (ungefär en timme eller två) för att slutföra, särskilt under upptagen handel timmar. Det är en bra idé att planera dina överföringar därefter innan du hoppar in.

Steg 5: Gör dig redo att använda den

Oavsett om din plan är att sälja din Bitcoin (förhoppningsvis med vinst) eller använda den för att köpa varor eller tjänster, var redo att göra det med ett ögonblicks varsel.

Bitcoins värde varierar vilt, så det är viktigt att planera ditt slutspel tidigt. Förbered dig nu genom att sätta upp ett säljarkonto på ett utbyte, eller räkna ut hur du köper vad du vill med det innan det är dags att göra ett köp.

På så sätt kommer du inte att vara i panik rusa för att slutföra dina transaktioner när det är dags