Hur Man Kan Leva På Avkastning

leva på avkastning

Annons/Reklam för Vimla, Savr och innehåller annonslänkar

För de flesta investerare är en säker och sund pensionering prioritet nummer ett.

Huvuddelen av många människors tillgångar går in på konton avsedda för detta syfte.

Men lever på dina investeringar när du äntligen gå i pension kan vara lika utmanande som att spara för en bekväm pension.

De flesta tillbakadragande metoder kräver en kombination av utgifterna ränteintäkter från obligationer och sälja aktier för att täcka resten. Privatekonomins berömda fyraprocentsregel frodas på detta faktum.

Den fyra procent regeln syftar till att ge en stadig ström av medel till pensionären, samtidigt som ett kontosaldo som gör det möjligt för medel att pågå i många år.

Tänk om det fanns ett annat sätt att få fyra procent eller mer från din portfölj varje år utan att sälja aktier och minska huvudmannen?

Ett sätt att förbättra din pensionsinkomst är att investera i utdelning-betalande aktier, fonder och börshandlade fonder (ETFs).

Med tiden kan det kassaflöde som genereras av dessa utdelningar komplettera din socialförsäkring och pensionsinkomster. Kanske kan det även ge alla pengar du behöver för att behålla din preretirement livsstil.

Det är möjligt att leva på utdelningar om du gör lite planering.

Viktiga punker

  • Pensionsinkomstplanering kan vara knepigt och osäkert.
  • Utöka din pensionskonto vinster med en ström av utdelning inkomst kan vara ett bra sätt att smidig pensionsinkomst.
  • Att identifiera rätt blandning av utdelningsbetalande aktier med utdelningstillväxtpotential är avgörande.
  • Investerare och pensionärer bör inte avstå från tillväxt helt och hållet till förmån för avkastning.
  • Små investerare kan använda ETFs för att bygga diversifierade portföljer av utdelning tillväxt och hög utdelning-avkastning lager.

Det handlar om utdelning tillväxt

Aktieutdelningar tenderar att växa med tiden, till skillnad från räntan från obligationer.

Det är en av de främsta anledningarna till att aktier bör vara en del av varje investerares portfölj.

Vidare har utdelningstillväxten historiskt sett överträffat inflationen.

För de investerare med en lång tidslinje, kan detta faktum användas för att skapa en portfölj som är strikt för utdelning-inkomst levande.

En smart strategi för människor som fortfarande sparar till pension är att använda dessa utdelningar för att köpa fler aktier i aktier i företag.

På så sätt kommer de att få ännu mer utdelning och kunna köpa ännu fler aktier.

Anta till exempel att du köpt 1 000 aktier av en aktie som handlas för 100 kronor, för en total investering på 100 000 kronor. Beståndet har en 3% direktavkastning, så du fick 3 kronor per aktie under det senaste året, vilket är 3,000 kronor i utdelning.

Du tar sedan utdelningen och köpa mer aktier, så din totala investering är 103,000 kronor. Antag att aktiekursen inte rör sig mycket, men företaget ökar sin utdelning med 6% per år. Under det andra året kommer du att få en direktavkastning på 3,18% på 103,000 kronor för en utdelning på ca 3,275 kronor. Det är dock en avkastning på kostnaden på cirka 3,28%.

Denna strategi för återinvestering av utdelning fortsätter att öka avkastningen på kostnaderna över tiden.

Efter tio år kommer den hypotetiska portföljen från föregående stycke att producera omkring 7 108 kronor i utdelning. Efter 20 år får du mer än 24,289 kronor per år i utdelning.

Vad händer om du redan är pensionerad?

Compounding av utdelning inkomst är mycket fördelaktigt om du har en lång tidshorisont, men hur är det om du är nära pension? För dessa investerare, utdelning tillväxt plus lite högre avkastning kan göra susen.

Först pensionerade investerare som vill leva på sin utdelning kanske vill ratchet upp sin avkastning.

Hög avkastning lager och värdepapper, såsom master kommanditbolag, REITs, och preferensaktier, i allmänhet inte genererar mycket i vägen för distributioner tillväxt. Å andra sidan, investera i dem ökar din nuvarande portfölj avkastning.

Det kommer att gå en lång väg mot att hjälpa till att betala dagens räkningar utan att sälja av värdepapper.

Icke desto mindre bör pensionerade investerare inte dra sig för klassiska utdelning tillväxt lager som Procter & Gamble (PG).

Dessa bestånd kommer att öka utdelningen inkomster på eller över inflationstakten och hjälpa makten inkomster i framtiden. Genom att lägga till dessa typer av företag till en portfölj, investerare offra några nuvarande avkastning för en större utbetalning ner linjen.

Medan en investerare med en liten portfölj kan ha problem med att leva på utdelningar helt, den stigande och stadiga betalningar fortfarande bidra till att minska huvudsakliga uttag.

Börshandlade fonder för utdelning

Det kan vara svårt att hitta rätt bestånd för utdelning. Dessutom är det ännu svårare för små investerare att uppnå tillräcklig diversifiering. Lyckligtvis, vissa ETFs distribuera utdelning strategier för dig.

Utdelning tillväxt ETFs fokusera på aktier som sannolikt kommer att öka sin utdelning i framtiden. Om du letar efter nuvarande inkomst, hög direktavkastning ETFs är ett bättre val.

Slutsats

Medan de flesta portfölj tillbakadragande metoder innebär att kombinera försäljning av tillgångar med ränteintäkter från obligationer, det finns ett annat sätt att slå den kritiska fyra procent regeln.

Genom att investera i kvalitet utdelning lager med stigande utbetalningar, både unga och gamla investerare kan dra nytta av beståndens kompoundering, och historiskt inflation-beating, distribution tillväxt.

Allt som krävs är lite planering, och sedan investerare kan leva på sin utdelning betalning strömmar.