5 Steg Hur Du Sparar Pengar Till Ett Hus

Hur Du Sparar Pengar Till Ett Hus tips

Annons/Reklam för Vimla, Savr och innehåller annonslänkar

Om du sparar till ett hus, här är enkla, enkla steg för att komma igång.

När min man och jag gifte oss hade vi stora drömmar om att äga ett eget hus en dag. Men med 450 000 kronor i skulder och min man som bara gjorde lite mer än minimilönen, visste vi att vi skulle behöva lägga våra drömmar på is.

Vi skapade en femårsplan med avsikt att vi skulle betala av vår skuld, spara tillräckligt för en handpenning, och äger ett hem inom fem år efter att gifta sig.

Det fanns många gånger vi trodde att vi aldrig skulle ha råd med ett hus, särskilt när marknaden återhämtade sig snabbt i 2013.

Vår femårsplan verkade skrattretande ibland. Varje ekonomiskt bakslag verkade dra oss bort från vårt mål. Men vi höll på.

Vi fortsatte att arbeta hårt, och så småningom vi betalat av vår skuld och sparat tillräckligt med pengar för en avbetalning. Vi köpte vårt hus i november med en $ 55.000 i nedbetalning och i april firade fem års äktenskap — helt uppfyller vår femårsplan mål!

Om du befinner dig i en liknande situation och undrar hur du kan spara upp för ett hus också, här är fem steg för att spara för ett hus.

1. Besluta om din budget

Innan ens titta på hem, bestämma vilken mängd du bekvämt har råd. Vad banken kan säga att du har råd kan vara drastiskt annorlunda än vad du faktiskt har råd. Beräkna din totala hem kostnader, inklusive inteckning, fastighetsskatt och hemförsäkring, som ofta kan lägga till flera tusen kronor till din totala inteckning.

Genom att räkna ut hur mycket hus du har råd, kan du sedan bestämma hur mycket du behöver för din avbetalning.

Helst är en 20% nedbetalning bäst att undvika att betala privata inteckning försäkring, som lätt kan lägga tusentals kronor till din inteckning.

Men om du bor i en högre levnadskostnader område som vi gör och har en solid kredit värdering (700 eller bättre), kan du sannolikt fortfarande kvalificera sig för bra hypotekslån med minst en 10% avbetalning.

2. Betala ner dina skulder

Den allmänna tumregeln är att dina boendekostnader aldrig ska överstiga en tredjedel av din totala inkomst. Men om du har andra skulder, såsom en bil lån, studielån eller kreditkort, kan de lätt begränsa hur mycket pengar du kan sätta mot en inteckning.

Överväg att betala ner en del av din skuld först, vilket inte bara kommer att bidra till att lindra en del av det ekonomiska trycket, men också hjälpa dig att säkra en bättre bolåneränta.

Även om det kan låta kontraintuitivt att betala ner skulden för att spara, när dessa skulder betalas av, kan du ha tusental, om inte tio tusentals, kronor frigörs som kan hjälpa dig att spara snabbare.

3. Betala ditt framtida Lån

För nästan ett år innan vi köpte ett hus, började vi leva som om vi redan betalar den nya inteckning.

Detta innebär att förutom din hyra, sätta skillnaden mellan din hyra och antas framtida inteckning betalning till ditt sparkonto och behandla det som du skulle någon annan månatlig faktura.

Denna vana kommer att få dig van vid tanken på att betala en större inteckning och bonus sidan är att du också kommer att spara mot ditt hus.

4. Betala dig själv först

Många människor väntar till slutet av månaden för att se hur mycket pengar de har kvar innan du sätter några pengar på ett sparkonto. Detta är det absolut värsta sättet att gå till väga eftersom det mesta, hittar du du inte har några pengar kvar.

Om du vill få allvar med att spara, måste du beräkna hur mycket pengar du kan sätta in besparingar först.

Det kan ta lite att vänja sig, men när du börjar sätta undan pengarna, du börjar anpassa sig till det.

Om du är frestad att doppa i ditt sparkonto, hålla ditt sparkonto i en annan bank från ditt checkkonto. Vi använder faktiskt en online-bank för vårt sparkonto — bara för att sprida en del av den frestelsen — och många av dem har bättre räntor än konventionella banker.

5. Minska dina utgifter

Om du försöker lista ut hur och var du kan spara pengar om du redan känner att du lever lönecheck till lönecheck, börja med att minska dina utgifter 10% över hela linjen.

Det innebär att om din livsmedelsbudget är 5000 kronor per månad, försök att minska det med 50 kronor för en total budget på 4500 kronor. Det är inte en enorm skillnad, men pengarna kommer att lägga upp när du tillämpar denna teknik på alla dina utgifter.

Och snart nog har du tillräckligt med pengar sparade för den nedbetalningen. Kom bara ihåg att ge dig själv tid att spara tillräckligt med pengar — det är ett maraton, inte en sprint.