8 Anledningar Att Gifta Sig Tidigt

Anledningar Att Gifta Sig Tidigt

Annons/Reklam för Vimla, Savr och innehåller annonslänkar

Även om det inte är för alla att gifta sig ung är det här som jag tycker att det är värt att gifta sig ungt.

Med den genomsnittliga åldern för äktenskap stadigt ökar (27 för kvinnor och 29 för män, enligt National Marriage Project’s ”Knot Yet” rapport), millennials väntar på sina äktenskap av många skäl.

Du behöver inte varje aspekt av ditt liv inlåst före äktenskapet. När du har hittat din perfekta match, som inte bygger det liv du alltid velat ha tillsammans? Här är bara några av fördelarna med att gifta sig ung.

Ni Växer Upp Tillsammans

Det är så tillfredsställande att åldras tillsammans när man har vuxit upp – och klarat alla de där unga vuxna, sedan medelålders stormarna – tillsammans.

Medan andra fortfarande befinner sig, har du redan listat ut vad du vill i livet och du har någon vid din sida som kan hjälpa till att åstadkomma det.

Det Är Lättare Att Kombinera Hushåll

Om du bara har bott i din barndom sovrum eller en liten lägenhet, är chansen att du inte flyttar in tillsammans med årtionden värde av saker. Du kanske bara äger några möbler och nördiga samlingar, så att inrätta ditt första hem tillsammans bör vara relativt lätt.

Du Börjar Planera För Framtiden

Tiden är på din sida när det gäller att starta en familj i unga år, eller du åtminstone har möjlighet att ge dig själv lite tid mellan varje barn. Du kan ”råd” att investera i ditt äktenskap innan du lägger till barn till bilden.

Du kommer också att vara mer benägna att göra ansvarsfulla saker, som att registrera dig för livförsäkring och investera dina pengar.

Du Är Mer Realistisk Om Ekonomi

Som ett ungt par, din nybörjare budget kan ha dig att göra smarta pengar val som stannar hos dig en livstid. Från och med ditt bröllop budget, du är förmodligen forking ut mindre på din stora dag, men ta hjärta.

Par vars bröllop kostar mindre än 100 000 kronor är mindre benägna att skilja sig, medan 10 000 kronor bröllop är förknippade med en ännu lägre skilsmässofrekvens, rapporterar en Emory University undersökning.

Du Har Någon Att Luta Dig Mot

Om du har haft en dålig dag på jobbet, det är skönt att veta att du har någon att gå hem till, någon som kommer att lyssna på dig ventilera och stanna uppe sent, binge-titta på din favorit TV-program med dig när du just har slutat ett hemskt jobb. Någon som kan plocka upp den ekonomiska slack, inga frågor, tills du hittar en bättre spelning.

Du Är Lyckligare Gift (Ung)

Med tanke på att du och din make är gjorda för varandra och mogna nog för äktenskap i 20-års, har du en större chans för äktenskaplig lycka. Det är sant: en studie fann att de som gifte sig mellan åldrarna 22 och 25 hade störst sannolikhet för en ”intakt äktenskap av högsta kvalitet.”

Din Hälsa Är I God Form

När du har en make eller familj som räknar med dig, tenderar du att köra säkert, festa mindre och ta hand om dig själv (eller har någon att ta hand om dig).

Gift 20-somethings har lägre nivåer av depression och överdriven alkoholanvändning, jämfört med deras ensamstående och samboende kamrater, säger ”Knot Yet” rapport.

Det Håller Dig Jordad

Lovar att stanna med en person för resten av ditt liv när andra i din ålder är inte där ännu kan få dig att känna att ditt liv är på rätt spår. När ni har sett varandra växa genom varje utmaning och livsskede glömmer ni aldrig dagarna ni kämpade tillsammans och uppskattar det ni har så mycket mer.

Du Delar Framgångar

Oavsett om du avslutar skolan eller bryter dig in i din drömkarriär kan 20-årsen vara en flyktig tid. Men när du har lärt dig tidigt vad som är värt att offra för (säg, en slutar college medan den andra blir familjeförsörjare, då du byter medan den andra bryr sig om dina barn), kommer du att basera beslut på vad som kommer att gynna dig individuellt och som en enhet

I slutändan ser du hur du inte skulle ha kunnat uppnå vad du har utan den andra makens stöd. Hans framgångar är dina och dina är hans, och det är just poängen med äktenskap.